Z receptu připravíte 8 muffinů.
Na základ:
4 vejce nebo 100 ml vaječného bílku
75 g mandlové mouky / mandlí
75 g ovesných vloček
11 datlí
2 velké polévkové lžíce. Mandlové máslo
1 lžička soli
3 lžíce. Med nebo tekutá sladkost
Topping:
Mandlové máslo
Zero Topping - Slaný karamel od Bodylab
Glazura:
7 datlí
2 lžíce kakaa
Slabé mléko
Postup:
1. Všechny ingredience na základ vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na hladkou hmotu.
2. Rozdělte je do formiček na muffiny a pečte uprostřed trouby asi 20 minut při 200 stupních (konvekce)
3. Nechte koláče vychladnout na pokojovou teplotu a potřete je tenkou vrstvou mandlového másla, na kterou naneste pořádnou porci Zero Toppingu.
4. Polevu bez cukru připravíte tak, že rozmixujete datle s kakaem a trochou mléka na požadovanou konzistenci, kterou pak rozetřete na polevu na koláčích.
5. Koláče uložte do chladničky až do podávání.