Toto je recept na nejlepší zdravé a vegetariánské quesadilly k obědu, večeři nebo předkrmu.
Quesadillas plněné černými fazolemi, sladkými bramborami, avokádem a sýrem - a jsme si jistí, že maso vám chybět nebude.
Takže pokud si chcete připravit něco zdravého, chutného, co vám zabere jen 30 minut - tohle jsou quesadillas.
Tento recept je také ideální pro vpašování zeleniny do pokrmu. Jsou ideální pro děti i dospělé.
Vegetariánské quesadilly
Složení
- Sladké brambory
- Avocado
- Černé fazole
- Zelenina podle vlastního výběru (např. červená paprika, kukuřice, mrkev atd.)
- Taco koření
- Východ
- Tortilly
- Olivový olej
- Máslo
Proces
Naplněno:
- Nejdříve je třeba si poradit se sladkými bramborami. Doporučujeme používat mikrovlnnou troubu. Do sladkých brambor udělejte vidličkou díry. Zalijte je olivovým olejem, osolte a opepřete a zabalte do kuchyňské utěrky. Vložte ji do mikrovlnné trouby na 8 minut nebo dokud není měkká a vláčná. Zatímco jsou sladké brambory v mikrovlnné troubě, můžete připravit poslední náplň (zeleninu).
- Když máte připravenou náplň, nakrájejte je na menší kousky.
- Nádivku připravte na pánvi s olivovým olejem do měkka (asi 5 minut). Poté přidejte černé fazole, koření a vařte 2 minuty, dokud se vše neprohřeje. Nádivku vyjměte z pánve do velké mísy.
Tvarování quesadillas:
- Na jednu stranu tortilly naneste máslo, aby získala barvu.
- Naberte několik velkých lžic sladkých brambor a rozložte je na opačnou stranu. Pak na sladké brambory přidejte polovinu avokáda (můžete ho rozmačkat, pokud chcete).
Příprava quesadillas:
- Položte tortillu máslem dolů na pánev, pokud možno na stejnou pánev, na které jste smažili náplň. Vařte na mírném ohni, dokud tortilla nezhnědne a sýr se nerozpustí.
- Přeložte quesadillu na sendvič.
- Tento postup opakujte, dokud nebudou všechny quesadilly naplněné a usmažené.
- Krájejte je na 2-4 kousky a podávejte je horké s přílohami, jako je zakysaná smetana, guacamole a salsa.
Voila! Zde je chutná a snadná večeře.
Po uvaření a sestavení je nedoporučujeme zmrazovat, protože avokádo by bylo divné a struktura by byla špatná. Náplň můžete také zmrazit a ohřát, až ji budete chtít použít. Zkrátíte tak přípravu a můžete si připravit velký hrnec náplně, který si schováte na jindy. Náplň vydrží v mrazáku 1 měsíc.
Sami se rozhodněte, jakou náplň chcete, a pokud nejste příznivci černých fazolí, můžete použít jiné nebo fazole úplně vynechat. Můžete také zkusit přidat brokolici a další zeleninu. Jediným omezením je vaše představivost.
Pokud nejste vegetariáni, můžete přidat maso. Můžete přidat například mleté hovězí nebo kuřecí maso.
Pokud chcete tento recept připravit jako veganský, můžete použít veganský sýr a alternativy másla. Sýr můžete také vynechat.