Ovesné tyčinky s čokoládou

Tyto tyčinky jsou nejen plné bílkovin a energeticky bohatých ingrediencí, ale také se snadno připravují a skvěle chutnají!

Tyto tyčinky jsou extrémně žvýkací a plné lahodné čokoládové chuti. Jsou bez přidaného cukru, veganské, bezlepkové, bez mléka (v závislosti na výběru mléka a proteinového prášku) a plné bílkovin.

Jsou skvělé jako sladká odpolední svačina, do dětského svačinového boxu nebo k snídani. Místo kupování drahých proteinových tyčinek v obchodech a na internetu si je můžete vyrobit a přesně vědět, co obsahují.

Příprava proteinových tyčinek nemůže být jednodušší. Pomocí kuchyňského robotu nebo mixéru ve dvou dávkách nasekejte všechny ingredience dohromady - kromě čokoládových lupínků. Když je směs hladká, přidejte čokoládové lupínky a vtlačte je na plech. Upečou se a pak jsou hotové. Snadno a jednoduše.

Příprava: 10 min. | Příprava: 15 min.

Složení

  • 60 ml mandlového másla
  • 30-40 g sušených datlí
  • 12 ml rostlinného mléka (dle vašeho výběru)
  • 1 lžička. vanilkový extrakt
  • 64 g proteinového prášku (doporučujeme tento)
  • 32 g kakaového prášku
  • Málo soli
  • 200 g ovesných vloček
  • 40 g čokoládových lupínků

Proces

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Najděte si zapékací misku o rozměrech 8x8 cm a na dno položte pečicí papír nebo ji nastříkejte nepřilnavým sprejem.
  2. Mandlové máslo, datle, mléko a vanilkový extrakt vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Rozmixujte do hladka.
  3. Zbývající ingredience kromě ovesných vloček a čokoládových lupínků nakrájejte na plátky. Znovu rozmixujte do hladka. Přidejte ovesné vločky a dávejte pozor, abyste je nepromíchali.
  4. Čokoládové lupínky vmíchejte lžící nebo stěrkou a část si jich nechte, pokud je budete chtít po upečení přidat na povrch. Směs rovnoměrně rozetřete do formy na pečení.
  5. Pečte asi 15 minut, dokud není povrch ztuhlý. Před krájením a konzumací zcela vychladněte.
cz