Tyto tyčinky jsou nejen plné bílkovin a energeticky bohatých ingrediencí, ale také se snadno připravují a skvěle chutnají!
Tyto tyčinky jsou extrémně žvýkací a plné lahodné čokoládové chuti. Jsou bez přidaného cukru, veganské, bezlepkové, bez mléka (v závislosti na výběru mléka a proteinového prášku) a plné bílkovin.
Jsou skvělé jako sladká odpolední svačina, do dětského svačinového boxu nebo k snídani. Místo kupování drahých proteinových tyčinek v obchodech a na internetu si je můžete vyrobit a přesně vědět, co obsahují.
Příprava proteinových tyčinek nemůže být jednodušší. Pomocí kuchyňského robotu nebo mixéru ve dvou dávkách nasekejte všechny ingredience dohromady - kromě čokoládových lupínků. Když je směs hladká, přidejte čokoládové lupínky a vtlačte je na plech. Upečou se a pak jsou hotové. Snadno a jednoduše.
Příprava: 10 min. | Příprava: 15 min.
Složení
- 60 ml mandlového másla
- 30-40 g sušených datlí
- 12 ml rostlinného mléka (dle vašeho výběru)
- 1 lžička. vanilkový extrakt
- 64 g proteinového prášku (doporučujeme tento)
- 32 g kakaového prášku
- Málo soli
- 200 g ovesných vloček
- 40 g čokoládových lupínků
Proces
- Předehřejte troubu na 180 stupňů. Najděte si zapékací misku o rozměrech 8x8 cm a na dno položte pečicí papír nebo ji nastříkejte nepřilnavým sprejem.
- Mandlové máslo, datle, mléko a vanilkový extrakt vložte do kuchyňského robotu nebo mixéru. Rozmixujte do hladka.
- Zbývající ingredience kromě ovesných vloček a čokoládových lupínků nakrájejte na plátky. Znovu rozmixujte do hladka. Přidejte ovesné vločky a dávejte pozor, abyste je nepromíchali.
- Čokoládové lupínky vmíchejte lžící nebo stěrkou a část si jich nechte, pokud je budete chtít po upečení přidat na povrch. Směs rovnoměrně rozetřete do formy na pečení.
- Pečte asi 15 minut, dokud není povrch ztuhlý. Před krájením a konzumací zcela vychladněte.