Nepečené proteinové tyčinky s čokoládou a arašídovým máslem

Tento recept na nízkokalorické proteinové tyčinky se stane vaší novou oblíbenou svačinkou, kterou můžete mít v lednici a vychutnávat si ji celý týden!

Poskytují zdravou dávku bílkovin, a přitom chutnají jako dezert. Je to WIN WIN WIN.

Proteinové tyčinky se snadno připravují, protože nevyžadují pečení. Potřebujete jen jednu nebo dvě pánve, plech o rozměrech 20x10 cm, papír na pečení a 7 jednoduchých ingrediencí.

Arašídové máslo:Můžete použít jakýkoli druh arašídového másla, jen se ujistěte, že je zcela přírodní (bez přísad - jen arašídy a prodej). Pokud chcete, můžete to použít.

Med:Toto nerafinované sladidlo se skvěle hodí k udržení rovnováhy mezi jednotlivými složkami; osladí proteinové tyčinky. Pokud jste vegani, doporučujeme vám např. datlový sirup.

Kokosový olej:potřebujete pouze jednu polévkovou lžíci kokosového oleje.

Vanilkový extrakt:Vanilka je úžasná! Pokud se mu ale raději vyhnete, klidně ho přeskočte.

Lněné semínko v prášku:Jedná se pouze o mleté lněné semínko. Přidává vlákninu+ bílkoviny do proteinových tyčinek. Dodává také příjemnou chuť.

Proteinový prášek:můžete použít rostlinný nebo syrovátkový protein.

Tmavá čokoláda: stačí použít vaši oblíbenou čokoládu. Pokud je to možné, zvolte čokoládu s vysokým obsahem bílkovin a menším množstvím cukru.

Příprava: 10 min. | Příprava: 30 min.

Složení

  • 250 g arašídového másla
  • 85 g medu
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička vanilky
  • 45 g lněného semínka v prášku
  • 68 g proteinového prášku
  • 70 g 85% hořké čokolády
  • Hrubá mořská sůl k posypání (nepovinné)

Proces

  1. Ve středně velké míse smíchejte arašídové máslo, med, kokosový olej a vanilku dohladka. Přidejte lněné semínko v prášku a proteinový prášek. Lžící vše promíchejte, dokud už nemůžete, a pak to rukama prohněťte dohromady. Těsto by mělo být jako dortové těsto.
  2. Těsto vložte do formy o rozměrech 20x10 cm s pečicím papírem na dně a vytlačte je.
  3. Čokoládovou vrstvu rozpustíme tak, že do malého kastrůlku přidáme 70 g hořké čokolády a necháme ji rozpustit na mírném ohni. Rozpuštěnou čokoládu nalijte na těsto, dokud není zcela pokryté.
  4. Před rozkrájením na 10 tyčinek nebo čtverečků je dejte na 30-60 minut do chladničky. Uchovávejte je přikryté v chladničce - vydrží až 2 týdny.

Poznámka

*Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat ½-1 polévkovou lžíci rozpuštěného kokosového oleje.

Výživový obsah

Počet: 10 tyčinek
Poskytnutí: 1 proteinová tyčinka

Kalorie 210 kcal Tuk 13,8 g - z toho nasycené tuky 3,4 g Sacharidy 13,4 g Vlákno 2,8 g Cukr 8 g Bílkoviny 8,6 g
cz