Křupavé svačinky z cizrny

Není vždy snadné najít zdravou svačinu, ale tento recept nabízí něco, co je chutné a snadné. Obsahuje vlákninu a bílkoviny.

Složení:

1 plechovka cizrny

1 lžíce kokosového oleje

1 polévková lžíce koření, např. chilli a papriky

½ čajové lžičky soli

Externí metoda:

Z cizrny slijte vodu a osušte ji kuchyňskou utěrkou. Poté scezenou cizrnu nasypte do sáčku na mrazení s kokosovým olejem a kořením a protřepejte, dokud se celá cizrna nepokryje.

Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem v rovnoměrné vrstvě a pečte uprostřed trouby při 200 stupních, dokud nejsou křupavé. Zde se pečou 12 minut, promíchají se, pečou se dalších 12 minut, znovu se promíchají, 8 minut se promíchají a nakonec 8 minut. Celkem 40 minut pečení. Před podáváním musí vychladnout na pokojovou teplotu, aby byl výsledek co nejlepší.